Skip to content
SAME DAY/NEXT DAY delivery $15 within Toronto & Montreal. FREE shipping on all orders $125+ in Ontario & Quebec.
SAME DAY/NEXT DAY delivery $15 within Toronto & Montreal. FREE shipping on all orders $125+ in Ontario & Quebec.
Clover Leaf Cocktail

Clover Leaf Cocktail

Clover Leaf Cocktail

Yield: 1 drink

Ingredients

 

½ oz Chambord liqueur

1 tablespoon fresh lemon juice

2 tablespoons pasteurized egg whites, or 1 tablespoon half-and-half

1 to 1½ oz Old Tom gin

Ice cubes

1 fresh mint leaf

 

Directions

  1. Combine Chambord, lemon juice, egg white or half-and-half, and gin in a cocktail shaker with ice cubes. Shake vigorously for 10 seconds, until ingredients are cold and the mix is frothy with a pink blush. Strain into a martini or coupe cocktail glass. Garnish with the mint leaf.

 

Recipe from ‘Juke Joints, Jazz Clubs, and Juice: A Cocktail Recipe Book' by Toni Tipton-Martin

 

Cocktail Clover Leaf

Pour 1 verre

Ingrédients

 

½ oz de liqueur Chambord

1 cuillère à soupe de jus de citron frais

2 cuillères à soupe de blancs d'œufs pasteurisés, ou 1 cuillère à soupe de crème 15%

1 à 1½ oz de gin Old Tom

Glaçons

1 feuille de menthe fraîche

 

Préparation

  1. Combinez le Chambord, le jus de citron, les blancs d'œufs ou la crème à moitié et à moitié, et le gin dans un shaker avec des glaçons. Agitez vigoureusement pendant 10 secondes, jusqu'à ce que les ingrédients soient froids et que le mélange soit mousseux avec une nuance rose. Filtrez dans un verre à martini ou une coupe. Garnissez avec la feuille de menthe.Combinez le Chambord, le jus de citron, les blancs d'œufs ou la crème à moitié et à moitié, et le gin dans un shaker avec des glaçons. Agitez vigoureusement pendant 10 secondes, jusqu'à ce que les ingrédients soient froids et que le mélange soit mousseux avec une nuance rose. Filtrez dans un verre à martini ou une coupe. Garnissez avec la feuille de ment

 

Recette tirée de 'Juke Joints, Jazz Clubs, and Juice: A Cocktail Recipe Book' de Toni Tipton-Martin

 

Previous article Chef Jess' Chicken & Dumplings
Next article Spinach & Gruyère Breakfast Casserole

Leave a comment

Comments must be approved before appearing

* Required fields