Skip to content
CLICK HERE FOR HOLIDAY SHIPPING GUIDELINES. DELIVERY AVAILABLE WITHIN GTA & MONTREAL UNTIL DECEMBER 24TH
CLICK HERE FOR HOLIDAY SHIPPING GUIDELINES. DELIVERY AVAILABLE WITHIN GTA & MONTREAL UNTIL DECEMBER 24TH.
Sparkling Yuzu Lemonade

Sparkling Yuzu Lemonade

Sparkling Yuzu Lemonade

Yield: 2 servings

Ingredients

 

1/2 cup simple syrup, recipe follows

1/4 cup freshly squeezed lemon juice

1/4 cup yuzu juice (fresh or bottled)

1 3/4-2 cups sparkling water (or flat water, if preferred)

Ice

Slices of lemon & mint for garnish, if desired

Gin/Vodka, optional

 

Directions

  1. Simple syrup: In small pot, bring 1 cup granulated sugar and 1 cup water to a boil over medium-high heat, stirring to dissolve sugar. Once sugar has dissolved, remove from heat and cool completely. Makes approximately 1 cup simple syrup. Keep leftovers in fridge.

  2. Stir together simple syrup, lemon juice, yuzu and sparkling water in small pitcher. Fill 2 glasses with ice and add lemonade. Garnish and serve.

Recipe by Mun Wong

 

Limonade pétillante au yuzu

Rendement : 2 portions

Ingrédients

 

1/2 tasse de sirop simple, la recette suit

1/4 tasse de jus de citron fraîchement pressé

1/4 tasse de yuzu

1 3/4-2 tasses d’eau gazeuse (ou eau plate, si vous préférez)

Glace

Tranches de citron et menthe pour garnir, si désiré

Gin/vodka, facultatif

 

Directives

1. Sirop simple : Dans une petite casserole, porter 1 tasse de sucre granulé et 1 tasse d’eau à ébullition à feu moyen-vif, en remuant pour dissoudre le sucre. Une fois le sucre dissous, retirer du feu et laisser refroidir complètement. Donne environ 1 tasse de sirop simple. Conserver les restes au réfrigérateur.

2. Mélanger le sirop simple, le jus de citron, le yuzu et l’eau gazeuse dans un petit pichet. Remplir deux verres de glace et ajoutez la limonade. Décorer et servir.

Recette de Mun Wong

Previous article Michelada
Next article Grilled Flank Steak with Rosemary

Leave a comment

Comments must be approved before appearing

* Required fields